Udendørs møbler-Check metode for byggeri før du køber

Før fremkomsten af masseproduktion, var de fleste møbler stort set håndlavede af håndværkere. Naturligvis tid er kommet videre og konstruktionsteknikker, mekaniske redskaber og metoder har avancerede betydeligt. Men i at vælge udendørs møbler, er det meget vigtigt at være opmærksom på hvordan dette punkt er samlet, hvor leddene er gjort, hvad befæstelser er brugt, styrken af de enkelte komponenter og kvaliteten af finish.
For kommercielle udendørs møbler, der skal modstå ikke kun vejret men også mishandling og omsorgssvigt, århundreder gamle tiltræder metode mortice og tenon er stadig generelt foretrækkes. En vellavet vare af møbler, med mortice og tenon leddene vil være fast, med tætte fuger og vil vare i årevis. Men den ekstra tid og omhu i denne metode til konstruktion betyder selvfølgelig prisen vil uundgåeligt være højere af elementet møbler.
For at fremskynde opførelsen og holde omkostningerne nede, tild af møbler er nu fremstillet ved hjælp af en dowelled leddene. Mens ikke så stærk som traditionel mortice og tenon leddene, kan en dowelled fælles give mange år med god service. Faktisk kan en masse møbler bruge mortice og tenon leddene for de vigtigste strukturelle elementer men dyvler for de mere dekorative elementer i design – en perfekt acceptabelt kompromis. Alle lim anvendes skal naturligvis være vandafvisende, noget, der er ikke rigtig muligt check, men generelt dette synes ikke at være et problem i praksis, undtagen måske i virkelig billig havemøbler.
For ekstra styrke, vil nogle beslutningstagere kombinere messing beslag med dowelled spærtræ leddene at sikre dowelled leddene er trukket sammen og holdt så stramt som muligt.
Den billigste metode til byggeri bruger metal befæstelser kun. Disse bruges ofte med kit-sæt eller knock-down self montage møbler, da det giver mulighed for boligejer at spare flere penge ved at samle produktet selv. Ulempen er, at sådanne møbler er generelt ikke så stærk og indebærer regelmæssig stramning af udstyr, som de har tendens til seng i træ med løbende brug af møblerne. Også ringere kvalitet fittings kan bruges som hverken består af korrosionsbestandige metaller såsom messing, og heller ikke har en høj kvalitet forkromet finish, så kan være genstand for Rustende eller andre korrosion ganske tidligt.
En anden mindre indlysende problem med tabeller i særdeleshed er hævelse af træ. Da træ udvider generelt på en anden sats i sin længderetningen og tangentialt fly, betyder det, at tømmeret bliver våd eller udtørrer, grimme huller kan forekomme på leddene, eller i værste tilfælde tømmeret drejninger ud af form, hvis producenten ikke har truffet tilstrækkelige bil e projekteringsfasen. Du skal passe på for eksempel med nogle træ bordplader, hvis midten af tabellen er et mere komplekst design med elementer kører både lige og vinkelrette. De fleste producenter vil efterlade små ekspansion huller i slutningen af de langsgående træ sektioner til at tillade nogle udvidelse og sammentrækning. Med nogle mere stabil træsorter såsom teak, dette er typisk ikke et problem, men med nogle andre arter, udvidelse i begge retninger kan være betydeligt forskellige og problemer kan opstå.
Notere sig også af finish af stykket. Med visse træsorter, kan korn af træ være temmelig groft, så medmindre kanterne af stykket er slebet godt, det er muligt at få splinter. Tage særlig note i slutningen korn. Mange producenter anvender en speciel olie belægning eller voks den ende korn at forhindre indtrængen af vand og bidrage til at forlænge levetiden på møblerne. De fleste producenter vil anvende nogle type af indledende beskyttende belægning, selv om dette er normalt en temmelig grundlæggende belægning, som har tendens til at forbedre farve af træ i stedet for at bidrage til nogen bestemt konserverende egenskaber. For at sikre et længere liv, er det således anbefales, at du giver dine møbler en yderligere belægning med en god kvalitet pyntede eller møbler olie meget snart efter du køber varen, og helt sikkert inden for de første seks måneder af dens anvendelse.
Og så Afslutningsvis, når man ser på køb af udendørs møbler, de vigtige punkter at overveje (ud over holdbarheden af den træsort) er typen af leddene, tykkelsen af træ brugt, kvaliteten af enhver metal befæstelser og de faktiske designaspekter af den særlige stykke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.