Når du skal ud og købe en fin gave eller en større ting til hjemmet, så lurer du formentlig markedet af, inden du går ud og køber det, så du kan få den bedst mulige pris og dermed spare flest penge. Det samme gælder for, når du skal tage et kviklån.

Er du ikke så meget inde i finanser og bekendt med termer inden for økonomi, så kan det dog være lidt svært at gennemskue lånebetingelserne, hvilket kan have store konsekvenser for dig, hvis du har taget et lån, hvor du har misforstået løbetiden, omkostningerne eller lignende.

Forskellige termer indenfor lån

Når du kigger på en oversigt over kviklån online, så er der nogle termer, der er listet op med nogle tal under for hvert lån. Disse termer vil vi kort komme ind på her:

  • ÅOP
  • Løbetiden
  • Minimum alder
  • Lånebeløb

ÅOP er en forkortelse, og den står for de samlede årlige renteomkostninger i procent. Her skal du altså have lommeregneren frem for at finde ud af, hvor meget du skal betale af på et lån på årlig basis. Løbetiden dækker over den tid, du har til at betale lånet tilbage.

Minimumalder er en begrænsning for, hvor gammel du skal være, for at kunne optage netop dette kviklån. Lånebeløbet angiver hvor meget du minimum skal ansøge om samt hvor meget du maksimalt kan låne ved det respektive lån.

Vælg det lån, der er smartest for dig

Det er rigtig vigtigt at kigge på ÅOP, som gerne skal være så lille som muligt. Nogle gange kan det dog være smartere at vælge et lån med lidt højere ÅOP, hvor du til gengæld har en længere løbetid til at betale lånet tilbage. Dette giver dig mere luft i den daglige økonomi, men det giver dig naturligvis en større omkostninger samlet set.